2018
raylı dolap alırken nelere dikkat edilmeli, ray dolap fiyatları,ray dolap,raylı dolap, raylı dolabı seçerken, raylı dolap alırken, istanbul raylı dolap

Raylı dolap alırken nelere dikkat etmeliyiz?

Raylı dolaplar dekorasyon sektörüne gireli çok olmamasına rağmen ciddi talep görmektedir. Raylı dolaplar ister modüler isterde direk kurulum şeklinde alabiliyoruz. Peki raylı dolap alırken nelere dikkat etmeliyiz? Sorusunun cevabı aslında çokda basit değildir, nedenine gelince ortada birden fazla parametre bulunmaktadır. Ray dolap montajı hakkında yeterli bilgisi olan kişilerle çalışmak en doğru seçim olacaktır. Genellikle ürünümüzü aldığımız yerde olan servis elemanlarına güvenmeliyiz. Onlar işin ehli kişiler olduğu için anında ve kolaylıkla montaj yapmaktadır. Yatak odalarımızın dolapları, vestiyerler, ayakkabılıklar ve bu ürünlerin iç aksesuarlarında kullanılan sürgülü sistemler modern tasarımlara imza atar. Yeterli düzeyde çalışmaları ve istediğimiz performansı gösterebilmeleri için montajları mükemmel yapılmalıdır. Sürgülü sistemlerle takılan ray dolaplar ileri ve geri hareketlerle açılıp kapanır. Parmaklarınızla iterek açabileceğiniz bu sistem hafif ve kullanımı kolaydır. Sürgüler iyi kurulum yapıldıkları takdirde ses yapmaz ve rayından asla çıkmaz. Rayından çıkan sürgüleri ihmal etmeden servisine göstermelisiniz.

Alış verişlerinizde dikkat etmeniz gereken nokta alacağınız ürünün yerinin tam ölçüleri alınarak seçim yapılmasıdır. İhtiyacınız doğrultusunda karar vermeniz gereken ürünlerde ray dolap seçmeniz elbette ki avantajlı olacaktır. Yer açısından kullanımı kadar sizi memnun edecek olan modern tasarımlar görülmeye değer. Özellikle iki büyük kapak şeklinde yapılan ray dolapların iç hacmi geniş ve kullanışlıdır. Yapmanız gereken iç aksesuarlarını mümkün olduğunca iyi kullanmaktır. Her gün açılıp kapanan menteşeli dolap kapakları menteşelerini atması ile kullanımı zorlaşır. Siz ne kadar kapakları onarsanız da eski kullanımının yerini tutmayacak kapaklar eşyalarınızın tekrar yenilenmesi ile size artı masraf açar. Oysaki sürgülü dolaplar olarak bilinen bu sistem yıllarca güvenle kullanımınızda asla bozulmaz. Sadece kurulum aşamasında dikkatli olunmaz ise terazisi tam olmayacağından sorun açılıp kapanmakta sorun yaşayabilirsiniz.

Ray dolap sistemlerinde bozukluk olduğunu kapaklarınızın kendiliğinden aşağı doğru kayması ile anlayabilirsiniz. Servisi tarafından muntazam kurulan dolabınızın zemininde eğrilik olduğu anlamını taşıyan bozukluğu gidermelisiniz. Kendi imkânlarınıza bu işe yanıtlar aramanız dolabınızı rayından çıkarak kullanılmaz hale gelmesine neden olacaktır. Menteşeli kapaklar aralarından geçen tozlar ile elbiselerinizin ve dolabınızın içinin toz olmasına neden olur. Ancak sürgülü dolap sistemlerinde mıknatıs gibi sıkı kapanan kapak araları dolabınızın içine hiçbir şey girmesine mahal vermez. Birçok avantajı olan bu dolaplar modern tasarımları ile ve harika malzemem kullanımı ile odalarınız güzelleştirir.

Raydolabın eskiden beri bildiğimiz kapılı dolaplardan farkı, kapaklarının sürgüleri vasıtasıyla öne doğru değil, yanlara doğru sürülebilmesidir. Birçok kişinin rahat ve kullanışlı bulduğu bu özellik, raydolabın, bulunduğu ortamdaki mesafeyi açılıp kapanması esnasında daraltmaması sebebiyle gittikçe daha popüler olmasını sağlamıştır. Bu sebeple küçük bir ev veya odaları olan kişiler için oldukça cazip bir özelliktir.

Yer tasarrufu yapmak veya küçük bir yere sığmak durumunda kalan aileler için vazgeçilmez olan raydolap, dolabın açılıp kapanması veya açık olduğu esnada meydana gelebilecek çarpma, kapak düşmesi gibi kazalardan da kişileri korumaktadır.

Raylı dolap sistemleri, en başta yatak odalarında, gardropların yerlerine kullanılmakla beraber, evlere depolama alanına ihtiyaç duyulan her yerde kullanılabilen fonksiyonel sistemlerdir. Peki raylı dolap alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Asansör Askı

Evdeki herkesin askıdaki ürünlere rahat yetişmesi ve ürün alıp yerleştirilmesi esnasında kıyafetlerin ütülerinin bozulmaması için asansör askı tercih edebilirsiniz. Dolapların çok uzun süre kullanıldığını düşünürsek, başlangıçta bu tarz bir kolaylığa sahip olan raylıdolabı seçmek çok mantıklı bir seçim olacaktır.

Dolap İçi Aksesuarlar

Eğer dolabınızda büyük küçük birçok aksesuarınızı saklamak istiyorsanız, raylıdolabınızın içinde mutlaka birkaç aksesuar bölümü olmalıdır. Kemer, kol düğmesi, eşarp, gözlük takı gibi aksesuarlarınızı güvenle ayırabilmek için bu tür ayrı alanlar çok önemli ve çok kullanışlıdır.

Değerli Eşyalar İçin Kasa

Odanızda yalnızca bir raylıdolap olsun, farklı bir dolap veya eşyaya gerek kalmasın diyorsanız, raydolabınızın için kıymetli eşyalarınızı saklayabileceğiniz bir kasa bulunmalıdır. Bu kilitli sistem sayesinde raylıdolabınızı evinizin her köşesinde kullanabilir veya her istediğinizde yer değişimi yapabilirsiniz.

Dolabın Malzemesinin Kalitesine ve İşçiliğine Dikkat Edilmelidir

Bu doğrudan dolabınızın kullanım ömrüne, kullanırken size ne kadar sıkıntı çıkaracağına, yani paranızın karşılığını ne kadar alabileceğinizi belirten en önemli husustur. Bir dolap satın almadan veya yaptırmadan önce kullanılan malzemeleri iyi bilmeli, buna göre tercih yapmalısınız.

Dolabı Kullanacağınız Alanın Ölçülerine Dikkat Edin

Dolabı evinizin hangi alanında kullanacaksanız, öncelikle o alanın ölçülerini, dolabı nereye koyacağınızı ve dolabın ölçülerinin ne kadar olacağını iyi hesaplamanız gerekir. Eğer odanızın ölçüsüne göre bir raylıdolap bulamadıysanız mutlaka özel yapım tercih etmelisiniz.

İhtiyaçlarınıza Göre Bir Raylı Dolap Seçmelisiniz

Ne tür giysilerinizin daha fazla olduğunu ve giysilerinizi ne şekilde sakladığınızı göz önünde bulundurarak bir raydolap tercih etmelisiniz. Askılı bölümün mü, katlamalı rafların mı, uzun giysilerinizin mi, yoksa ufak bölmeli alanların mı daha sık olacağına ihtiyacınıza göre karar vermelisiniz. Bu hususlar göz önünde bulundurularak alacağınız bir raydolap, çok daha amaca yönelik, çok daha rahat ve kullanışlı olacaktır.

Renk, Ebat, Dizayn, Tarz ve Görünüme Dikkat Etmelisiniz

Evinizin genel havası, raydolabı koyacağınız alanın hangi tarzı yansıttığı, sevdiğiniz tarzın ne olduğuna karar vermelisiniz. Odanız klasik bir havada ise, seçeceğiniz raydolap da buna uyum sağlamalıdır. Ya da odanız daha spor eşyalardan oluşuyorsa raydolap da yine bu uygun olmalıdır. Eğer özel olarak bir raydolap yaptıracaksanız, mutlaka rengine çok dikkat etmelisiniz. Odanızda loş mu, aydınlık mı nasıl bir hava katmasını istediğinizi önceden belirleyin veya bu konuda yayınlanan dergilere, görsellere veya internetteki alternatiflere göz atmalısınız.

Her konuda olduğu gibi raydolap konusunda da trendler, tarzlar ve teknoloji sürekli değişmekte, ev dekorasyonu konusu da kendini sürekli güncellemektedir. Hayatı kolaylaştıran, işlevi geniş ve evdeki önemli yardımcılarınız olabilecek raydolaplar, tüm bu hususar göz önünde bulundurularak tercih edilirse, uzun süre evinizin en kullanışlı ve en doğru tercih edilmiş eşyalarından biri olacaktır.