2018
giyinme odası, giyinme odası seçerken, giyime odası alırken nelere dikkat edilmeli, giyinme odası seçerken dikkat edilmesi gerekenler, giyinme odası fiyatları, giyinme odası tercihleri, giyinme odası modelleri

Giyinme odası seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Giyinme odası seçerken yada alırken bazı altın kuralları dikkate almamızda fayda vardır. İç dekorasyonun en önemli araçlarından olan giyinme odaları, hem zerafet hemde düzen açısından büyük önem arz etmektedir. İstanbul gibi metropollerde yaşayan bir çok insan giyinme odalarının öneminin farkındadır. İş giysileri, gece giysileri, spor giysiler, tatil giysileri derken gardıroplar dolup taşıyor. Sonuç, ütülense de bumburuşuk gömlekler, aranıp bulunamayan etekler, kolları kıvrılmış takım elbiseler. Bunlardan kurtulmak için dolaplara yeni kapılar eklemek yerine, bir giyinme odasına kavuşabilirsiniz. Bunu için ille de yatak odanızda özel bir yer bulunması gerekmiyor. Evinizdeki bir odayı giyinme odası haline getirmek mümkün. Böylece aradığınız her şeyi bulabileceğiniz ve yeniden ütülemeden giyebileceğiniz bir düzene sahip olacaksınız.

Odaya girdiğinizde dört bir yanı kaplayan askılıklar, çekmeceler ve diğer aksesuar. Bu sistem her şeyi aynı anda görerek, seçim yapmayı kolaylaştırıyor. Ancak siz yine de annenizin gardırobundan yana iseniz, tüm bunları ahşap ya da cam kapaklarla kapatabilirsiniz. Kapalı sistemin de yararları yok değil. Tozlar giysilerinize kolay kolay uğramıyor, olası düzensizlikleriniz kapılar ardına gizleniveriyor.

Odanızı seçerken
Giyinme odasıEvinizde bir odayı giyinme odası haline getirmeyi planladıysanız, penceresi en az olan odayı tercih edin. Böylece giysilerinize daha fazla yer ayırabileceksiniz. Ayrıca ne kadar küçük pencere o kadar az toz demek. Bu odadaki kolon ve kirişler gözünüzü korkutmasın. Bu, giyinme odalarının gardıroplara karşı en işlevsel yanı. Bir kolonun önüne koyacağınız gardırobun ardında kalan boşluklar hem yer kaybına, hem de estetik çirkinliğe neden olurken, giyinme odalarında her tür girinti ve çıkıntılar akıllı bir düzenlemeyle işinize yarar hale gelebiliyor. İki kolon arasında kalan nişlere ister kazaklarınızı, ister çantalarınızı, ister ayakkabılarınızı yerleştirin. Sütunları ayna ile de kaplayabilirsiniz.

Herkesin gardırobu kişisel aksesuarları ve kıyafetleri ile kendine özgü şekilde düzenleme gerektirir. Bu düzenleme modelleri de gardırop satın alırken dikkat edilmesi gereken esasları oluşturur. Gardırop seçiminde pek çok farklı kriter etkili olur.

Örneğin raydolaplarda ve sürgü kapaklı gardıroplarda kapak genişliği çok önemlidir. Bazı durumlarda bu genişliğin 140 cm’ye ulaştığı görülebilir. Ancak genişliğin yanısıra bu kapakların kapalı haldeyken birbirine tam olarak oturması ve görüntüde bir bütünlük sağlaması da aynı oranda önem taşır. Bir kapağın boyu diğerinden uzun ya da kısa olmamalı, görüntü bütünlüğünü bozmamalıdır. Gelişmiş sistemlerde otomatik frenleme mekanizması dolap kapaklarının kendiliğinden yavaşça kapanmasına olanak tanır. Bu sayede kapakların zamanla rayından çıkarak bozulması önlenmeye çalışılmaktadır. Gardırobun kullanılacağı odanın büyüklüğü, şekli, en ve boy uzunluğu da gardırop seçiminde etkili olan diğer unsurlar arasındadır.

Gardıropların ve raydolapların yanısıra evlerin bir bölümünü giyinme odası haline getirerek kullanmak da giysi düzenleme ve depolama amacıyla tercih edilen bir başka yöntem. Giyinme odasının düzenleme aşamasında da yine kullanılacak mekanın en ve boy uzunluğu ile şekli özellikle dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer alır. Giyinme odalarını planlama giyinme odasını oluştururken nasıl bir düzenleme tercih edileceğine karar verilmesi önem taşır. İçeri girdiğiniz zaman sağ ve sol tarafınızda yerden tavana kadar rafların sıralanmasını mı tercih edersiniz yoksa bir duvarın raflarla kaplı olmasını diğer duvarda da askılıkların, ayakkabılık ve kravatlık ya da kemerlik gibi ayrı bölümlerin bulunmasını istersiniz? Bu seçimi yaparken sahip olduğunuz kıyafetlerin ve aksesuvarların miktarını ve türünü göz önünde bulundurmanız yerinde olur.

Örneğin, çok sayıda ayakkabınız varsa onlar için ayrı bir bölüme ihtiyaç duyabilirsiniz ya da gece elbiseleri gardırobunuzda daha fazla yer kaplıyorsa onları asmak için kullanacağınız yüksekte yer alan askılı bir bölüm işinizi kolaylaştırabilir. Bunlardan daha da önemlisi giyinme odasındaki bölümlerin her aradığınızı kolayca bulabilmenize olanak tanıyor olmasıdır. Ayrıca odanın elverdiği ölçüde giysilerin ve aksesuarların tozlanmaması için raflı bölmelerin önünü ahşap ya da dilerseniz cam kapaklarla kapatabilirsiniz.