ray dolap,giyinme dolabı,raylı dolap,giyinme odası

Giyinme odası dolabı raylı dolap sürgü kapakları

Raylı dolap ve giyinme odası dolabı yaşadığımız hemen her mekanda kullandığımız yapılardan olan dolapların temel amacı olarak eşyaların depolanmasını gösterebiliriz. Ancak bunun yanında bulundukları mekanların dekorasyonu açısından da çok önem taşırlar. Bu taşıdıkları önemin sadece dış görünüş özelliklerinden değil sahip oldukları fonksiyonlar ile birlikte gerçekleştiğini de belirtmek gerekir. Bununla birlikte mutfak ve banyo gibi özel alanlarda kullanılacak dolapların su ile olan temasları sebebiyle su etkisine karşın kaplanması veya su geçirmez bir maddeden oluşması da fayda sağlayacak seçimlerdendir. Tabi estetik ve dekorasyon anlamında en çok tercih edilen ve ön planda olan ahşap malzemenin artık bu alanlarda da özel suya dayanıklı yapılarla üretilmeleri sebebiyle tercih sırasını kaybetmemeye başladıklarını söyleyebiliriz.

Giyinme odası dolabı raylı dolap sürgü kapak golapların en çok görünen kısmı olan dolap kapakları, içindeki menteşeleri, tutacakları gibi parçalarıyla bir bütün olarak ele alınır. Bu yüzden bu bütün parçaların da mevcut bulunan mekanın dekorasyon şartlarıyla uyumlu olması gerekir. Gizli menteşeli dolap seçenekleri daha çağdaş ve sportif dekorasyonlarda tercih edilirler. Daha klasik ve geleneksel dolap dekorasyonlarında dolap kapağı, menteşeler veya tutacaklar gibi detaylar daha çok dikkat çekici ve büyük olabilirler.

Bu tarz dolap kapak ve menteşe çeşitlerinin yanında daha detaylara inersek gömme, kendi kendine kapanan, yükselen kapaklar gibi modellerden bahsedebiliriz. Eğer kendi ev tarzınıza uygun bir dolap tasarımı bulamadıysanız bu ihtiyacı karşılamak için işinde ehil olmuş dolap üreticilerinden yardım alabilirsiniz. Buna göre isteklerinizi tam olarak belirtebilmeniz açısından büyük dolap üreticilerinden ziyade daha küçük işletmecilerle görüşüp evinizn durumuna göre en uygun modeli belirleyebilirsiniz.

Evinize en uygun dolap tasarımını seçerken dikkat etmeniz gereken bir detay da renklerdir. Buna göre evinizin mevcut dekorasyonuyla aynı olması tercih edilmekle beraber eğer dahaGiyinme odası,giyinme dolabı,ray dolap ,raylı dolap  modern bir dekorasyon hedefliyorsanız dolap renklerinizin mevut dekorasyon ile kontrast oluşturan renklerden seçmeniz görünüm açısından daha farklı bir zenginlik oluşturabilir.

Son olarak giyinme odası ve raylı dolap dolapların tamamlayıcıları olan tutacakları veya kollarından bahsedersek, bu parçalardan birçok çeşit olduğunu düşünerek dolabımız için ilk gördüğümüz tutacağı hemen almamak ve detaylıca tüm seçenekleri incelemek gerekir. Bu parçaların açma kapamadaki görevini düşünerek sadece estetik görünüme odaklanmamak ve kullanışlılık açısını da değerlendirmek gerekir.